NIMILAPUT, UKK

Nimilappuja koulun alkuun

Koulun alku tarkoittaa sitä, että on aika laittaa nimilaput vaatteisiin ja tavaroihin. Silloin olette valmiita aloittamaan uuden kouluvuoden hyvin hallitusti. On hyvä tunne sekä lapsille että vanhemmille päästä taas liikkeelle loman jälkeen.

Jos sinulla ei ole nimilappuja varastossa, kannattaa tilata ne viimeistään viikkoa ennen koulun alkua. Silloin sinulla on hyvin aikaa saada nimilaput postilaatikkoon ja sinulla on myös aikaa laittaa nimilaput niihin vaatteisiin, joissa niitä ei vielä ole. Tarkistan usein lasten vaatteet silloin tällöin, kun laitan ne paikoilleen laatikkoon pesun jälkeen muutenkin. Muista myös laittaa lapsen kenkiin nimi.

Kun lapsi aloittaa koulun, mukaan on yleensä otettava paljon tarvikkeita: reppu, penaali tarvikkeineen, juomapullo, eväslaatikko, liikuntapussi ja sisäkengät vain muutamia mainitakseni. On hyvä laittaa nimi kaikkeen, mitä lapsi vie kouluun. Vaikka koululainen usein tunnistaa omat tavaransa, ei ole varmaa, että lapsi huomaa, jos äkkiä joku pusero tai pipo puuttuu. Leikki etenee nopeasti välitunneilla, ja kun kello soi, on kiire ehtiä omalle paikalleen luokkahuoneeseen. Silloin voi unohtua takki, jonka riisui jalkapallon huumassa. Nimillä (ja mieluiten luokkahuoneen numero, esim. 1A) varustetuissa vaatteissa opettajan, iltapäiväkerhon henkilökunnan ja muiden lasten on helppo palauttaa kadonneet vaatteet oikealle omistajalleen.

Näin suunnittelet nimilaput

Kun tilaat nimilappuja koululaiselle, voit osallistaa lasta siihen, miltä nimilaput näyttävät. Kun lapsi on ollut mukana päättämässä, miltä nimilaput näyttävät, ja auttanut sen jälkeen kiinnittämään nimilaput vaatteisiin, se antaa lapselle käsityksen siitä, miten nimilaput toimivat ja mistä hän/hän löytää nimet vaatteista. Samalla sinun ei tarvitse tilata nimilappuja, joita lapsi ei pidä.

Näkyvät nimilaput

Monet vanhemmat (varsinkin äidit) rakastavat pastellivärejä, ja ymmärrämme sen hyvin. Ne ovat rauhallisia värejä. Mutta kun vaatteet ovat saman sävyisiä, nimilappua ei aina ole niin helppo nähdä vaatteissa. Siksi voi olla etu suunnitella nimilaput kirkkaissa väreissä. Se tekee nimilappujen näkemisestä vaatteissa paljon helpompaa. Itse tilasin esimerkiksi neonkeltaiset nimilaput nuorimmalle pojalleni viimeksi, kun tilasin nimilappuja – ja ne ovat erittäin helposti nähtävissä vaatteissa.

Vaihtoehdot nimilapuille

Nimilappujen sijaan voit merkitä vaatteet silitettävillä merkeillä. Silittävillä merkeillä on se etu, että ne eivät tarvitse kiinnitystä merkillä vaatteisiin. Ne voidaan silittää vaatteeseen juuri sinne, minne haluat.

Muista myös kirjojen nimet

Nimilaput sopivat hyvin kirjoihin, mutta voit harkita myös tarralappuja, joissa on kestävä vinyylikalvo, jotta painatus ei kulu, kun kirjat otetaan usein ylös ja alas repusta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.