NIMILAPUT, UKK

Vaatekappaleiden merkitseminen vanhainkodissa

Jos asut vanhainkodissa tai palvelutalossa tai olet omaishoitaja, suosittelemme merkitsemään vaatteet ja muut omaisuudet. Erityisesti vaatteet tulisi merkitä nimellä ja tarvittaessa huoneen numerolla.

Palvelutaloissa on usein yhteisiä pesuloita, joissa asukkaat jakavat pesukoneet ja kuivausrummut. Vanhainkodeissa vaatteet yleensä pestään asukkaiden puolesta, jotka eivät kykene tai resursseja pestä omia vaatteitaan. Riippumatta tilanteesta, vältät sekaannuksen ja sekoittamisen, kun vaatteisiin on merkitty nimi. Kun vaatteisiin on merkitty nimi, vältät myös huonoa mielialaa, koska ei ole koskaan epäilystä siitä, kenen vaatteet ovat.

Helpoin tapa merkitä vaatteet nimellä on käyttää nimitarrat. Nimilappu on pieni tarralappu, joka voidaan kiinnittää vaatteiden pesuohjeisiin tai vaatteiden sisällä oleviin lappuihin. Se on pehmeä ja joustava tarra, joka ei ärsytä ihoa.

Pesetkö usein kiehuvalla vedellä?

Jos sinulla on vaatteita, jotka pestään vain 60 asteen yli, kannattaa harkita silitettävät. Silitysmerkit ovat erittäin kestäviä, eikä niitä käytännössä ole mahdollista poistaa, kun ne on kiinnitetty vaatteeseen. Voit sijoittaa silitysmerkit tarkalleen sinne, missä haluat niitä vaatteessa, kuten niskan takana tai housujen vyötäröllä.

Merkitse nimesi pyyhkeisiin ja vuodevaatteisiin

On myös hyvä merkitä pyyhkeet ja vuodevaatteet. Tähän tyyppisiin tekstiileihin sopivat parhaiten silitysmerkit. Pyyhkeet ja vuodevaatteet pestään yleensä aina yli 60 asteessa ja niitä kuivatetaan usein kuivausrummussa. On myös helppo kiinnittää silitysmerkit huomaamattomaan paikkaan, kuten nurjalle puolelle. Silitysmerkkien avulla sinun ei myöskään tarvitse riippua siitä, onko vaatteissa merkkiä, johon voit kiinnittää nimilapun.

Muista merkitä yhteiskäyttöalueilla käyttämäsi tavarat

Ei pelkästään vaatteita ja tekstiilejä tulisi merkitä. Myös muut henkilökohtaiset tavarat, kuten matkapuhelimet, silmälasit, kuulokkeet, kirjat, pelit ja muut esineet, jotka tuodaan vanhainkodin yhteiskäyttöalueille, tulisi merkitä. Voit tehdä omia tarrat Ikast Etiketissä, joita voit suunnitella itse. Voit myös mukauttaa koon ja muodon sopimaan täydellisesti omiin omaisuuttasi. On myös hyvä idea laittaa puhelinnumero tarralappuihin. Näin muut voivat helposti ottaa yhteyttä, jos esineet jäävät jonnekin unohtuneiksi.

Tavaroita, joihin voit merkitä nimesi:

 • Matkapuhelin
 • Laturit
 • Tietokone
 • Sukkapuikot
 • Kirjat
 • Lääkkeiden säilytysastiat
 • Lakit, pipot ja hatut
 • Hanskat, lapaset ja huivit
 • Jalkineet
 • Pelit
 • Juomapullot

Käytä kuvakkeita

Vanhemmille ihmisille, jotka eivät muista enää hyvin tai henkilöille, joilla on kognitiivisia toimintarajoitteita, voi olla mukavaa saada apua omien tavaroiden tunnistamiseen. Joillekin voi olla avuksi laittaa kuva nimilappuihin, jota he voivat helposti tunnistaa. Se voi olla hyvä idea ihmisille, jotka eivät lue kovin hyvin ja ymmärtävät symboleita paremmin. Varmista, että valitset symbolin, joka tarkoittaa jotain henkilölle. Ikast Etiketissä voit ladata omia kuvioita, kuvia ja ikoneita, jotta saat oikeanlaisen kuvan nimilappuihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.