UKK

Valmistelut – mitä tarvitaan oikeastaan koulunaloitukseen?

Ovatko lapsesi aloittamassa koulun ensimmäistä kertaa? Silloin varmasti vatsassanne on perhosia. Eikä perhosten lentely liity vain lapsiin. Ensimmäinen koulupäivä on myös suuri päivä useimmille vanhemmille. Nyt lapsesi ei ole enää pieni päiväkotilapsi. Monilla vanhemmilla on paljon muistoja omasta kouluajastaan, jotka muistuvat mieleen, kun oma lapsi aloittaa koulun. Tässä blogikirjoituksessa olemme laatineet muistilistan siitä, mitä sinun tulee muistaa koulunaloitukseen.

skolestart

Muistilista koulunaloitukseen

  • Eväslaatikko, vesipullo ja hedelmäpussi: Ehkäpä päiväkodin eväslaatikko tarvitsee päivitystä? Anna vanhalle eväslaatikolle uusi ilme. Suunnittele itse liimattavia tarrat laitettavaksi laatikon ulkopuolelle. Voit myös tehdä idealistaa inspiraatioksi syksyn eväiden suhteen, jotta sinulla on jotain ajatuksia, kun olet jo levittämässä sataa ensimmäistä voileipää etkä keksi muuta kuin leipää ja vuohenjuustoa.
  • Sisäkengät/varavaatteet: Useissa kouluissa toivotaan, että alakoululaiset käyttävät sisäkenkiä tai vaihtovaatteita. Jos lapsellasi on parit sisäkengät päiväkodista, tarkista, mahtuvatko ne vielä lapsellesi (ja että ne ovat parilliset).
  • Pyörä + pyöräilykypärä: Jos lapsesi aikoo pyöräillä kouluun, tarkista, onko polkupyörä valmis ajamaan. Sama pätee pyöräilykypärään. Sopivatko ne edelleen vai täytyykö ne vaihtaa? Muista laittaa nimi pyöräilykypärään. Voimme suositella kestäviä tarroja, jotka pysyvät säässä kuin säässä.
  • Koulureppu: On suuri päivä, kun lapsi saa ensimmäisen oikean koulureppunsa. Monissa paikoissa ei kuitenkaan tarvita koulureppua alussa, koska lapsi ei tarvitse kantaa kirjoja edestakaisin. Joten ehkä päiväkodin reppu voi toimia aluksi?
  • Kynäkotelo: Useimmille lapsille penaali on uusi tuttavuus koulun alkaessa. Tarkista, mitä lapsesi tarvitsee juuri kyseisen koulun mukaan. Esimerkiksi lyijykyniä, väriliituja, tussia, viivoitinta, pyyhekumia ja teroitinta.
  • Kirjansidonta: Kun koulu jakaa lainattavia kirjoja, he haluavat usein, että kirjoilla on kirjansidonta. Voit ostaa monia hienoja malleja paperi- ja kirjakaupoista. Anna lapsen valita itse. Myös elastiset kangaskirjansidonnat, joita voi käyttää uudelleen ja uudelleen, ovat tulleet suosituiksi. Muista merkitä myös kirjat, esimerkiksi nimitarrat.
  • Liikuntavarusteet ja lenkkitossut: Onko lapsellasi liikuntavarusteita ja -kenkiä, jotka sopivat syksyn liikuntatunteihin? Tarkista, mitä koulu odottaa lapsen tuovan liikuntatunneille.
  • Kampaa hiukset: Harjaa lasten hiukset licekammalla ennen koulun alkua. Näin tiedät, että lapsesi aloittaa lutikattomana.

Onko nimi siinä?

Lähes kaikki kohteet, jotka näet muistilistalla, ovat asioita, jotka lapset ottavat mukaan koulusta joka päivä. Joten muista laittaa nimikointietikettejä tai kiinnitysetikettejä. Ikast Etiketin suositus on aina laittaa nimikointietiketit joko kudotut tuotemerkit  tai labeliin vaatteiden sisäpuolelle. Näin merkit eivät irtoa vaatteiden pesussa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.