UKK

Ensimmäinen koulupäivä

Koulureppu on valmis. Oikeat vaatteet on löydetty, ja nyt on vihdoin ensimmäinen koulupäivä! Ensimmäinen koulupäivä on ehdottomasti päivä, jota sekä sinä että lapsesi olette odottaneet innolla. Mutta mitä on tärkeää muistaa itse päivänä?

  • Ota kuva lapsesi kotoa lähtiessä. Kun olet ottanut etukäteen yhden tai useamman kuvan, sinun ei tarvitse muistaa sitä koulussa, ja voit olla läsnä enemmän hetkessä etkä koe päivää puhelimen/kameran kautta.
  • Auta lastasi tuntemaan olonsa turvalliseksi tilanteessa. Kerro lapselle, että on normaalia olla hermostunut ja innostunut. Puhu lapselle, onko muita lapsia, joita hän tuntee. Voit myös puhua siitä, että muut lapset todennäköisesti ovat myös jännittyneitä ja perhosia vatsassa.
  • Ole positiivinen. Useimmat vanhemmat suhtautuvat positiivisesti lapsen koulun alkuun. Mutta jos sinulla on negatiivisia muistoja omasta kouluaikastasi, ne voivat helposti paistaa läpi. Muista siis olla positiivinen ja näytä lapsellesi, että koulu on mukava paikka olla. Lapsesi tulee käymään koulua useita vuosia, ja hyvä alku yleensä johtaa parempaan koulunkäyntiin.
  • Valmistaudu päiviä ennen koulun alkua. Käytä päiviä ennen koulun alkua laittamaan nimet vaatteisiin ja valmistamaan koulureppu ja penaali. Laita lapsen vaatteisiin nimilappuja . Voit käyttää pikkulappuja tai Tarrat nimikointiin penaalin tavaroissa.

Ennen koulun alkua voit myös tehdä etikettejä, jotka lapsesi voi kiinnittää kirjojensa ulkopuolelle.

Tee hauska t-paita muistoiksi päivästä

Koristele lapsen vaatteet. Strykelappujen tai strykemerkkien avulla voit helposti tehdä hauskan ja erittäin henkilökohtaisen t-paidan, jossa on nimi tai lapsen suosikkihahmoja, kuten Spiderman, Batman tai Harry Potter. Voit tehdä strykemerkit omalla kuvalla, tekstillä tai muulla grafiikalla, jonka lataat itse. Suunnittele strykemerkit haluamassasi muodossa. On myös hauskaa tehdä strykemerkkejä ääriviivoilla, kuten esimerkiksi ilmapallo. Voit myös löytää laajan valikoiman strykelappuja.

Perinteitä ensimmäiselle koulupäivälle muualla maailmassa

Saksassa jokainen koulun aloittava lapsi saa Schultüte -nimisen ison karkkikartion, jossa on makeisia, leluja, penaali ja muita lahjoja vanhemmilta.

Japanissa lapset saavat ensimmäisellä koulupäivällään reppunsa tai randoseru. Se on nahkainen koululaukku hieman kulmikkaalla muotoilulla, jota lapset käyttävät ensimmäiset kouluvuodet.

Venäjällä ensimmäinen koulupäivä on aina 1. syyskuuta. Se on suuri juhlapäivä, jossa juhlitaan tietoa ja oppimista. Oppilaat pukeutuvat juhlapukuihin ja tuovat kukkia opettajilleen.

Onko perheelläsi erityisiä perinteitä ensimmäiselle koulupäivälle?

Jotkut perheet aloittavat ensimmäisen koulupäivän aina erityisen perinteen kanssa. Ehkä voitte ottaa käyttöön perinteen, jossa syötte yhdessä extra herkullisen aamiaisen? Voitte myös mennä ulos lounaalle, kun koulupäivä on ohi. Onko teillä erityisiä perinteitä ensimmäiseen koulupäivään liittyen?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.