KESTÄVÄ, SISÄÄNPÄÄSYRANNEKKEET, TAPAHTUMAT

Korkki: Kestävä valinta

Ikast Etiketiltä löydät sekä tekstiä ja logoa sisältävät korkki rannekorut että korkki avainnauhat osana kestävää valikoimaamme – ja siihen on hyvä syy. Korkki on nimittäin erittäin kestävä valinta. Mutta kenties ihmettelet, “korkki, mikä se on?” ja “miksi sillä on kestäviä ominaisuuksia?” Voit lukea siitä lisää alla:

Korkki tulee korkkitammesta, joka on puu. Norjassa korkkia tunnetaan yleensä ilmoitustauluista tai pannunalusista. Korkkitammi kasvaa Välimeren alueella, erityisesti Portugalissa. Korkki on pitkään ollut vähemmän arvostettu, mutta sen kestävät ominaisuudet yhdessä uusien tuotantomahdollisuuksien kanssa ovat tehneet korkista jälleen houkuttelevan materiaalin.

Mitä kestäviä ominaisuuksia korkilla on?

Korkki on kestävä materiaali. Korkkitammi sitoo itseensä enemmän hiilidioksidia kuin siitä vapautuu – myös korkkituotteiden kuljetusta ja tuotantoa laskiessa. Samalla korkki edistää erittäin paljon biodiversiteettiä niillä suurilla alueilla, joilla korkki kasvaa. Itse asiassa korkkilehdot ovat yksi 35 biodiversiteettisestä kuumat pisteestä, kuten Amazon, Afrikan savanni ja Borneo.

Kuinka korkki valmistetaan?

Korkki saadaan korkkitammesta, ja se kuivatetaan ennen kuin sitä käytetään moniin erilaisiin tuotteisiin. Korkkitammen ollessa 25-vuotias sitä voidaan ensimmäistä kertaa sadonkorjata. Puun kuoresta käytetään vain kuori, joten viljelijät irrottavat korkin puusta. Kun kuori on sadonkorjuussa, se on kuiva ja helppo erottaa rungosta. 9 vuoden kuluttua samaa puuta voidaan taas korjata. Hellävarainen sadonkorjuu edistää myös puun kestäviä ominaisuuksia. Korkkitammi voi elää jopa 200-vuotiaaksi, joten samasta puusta voidaan sadonkorjata 15–18 kertaa sen eliniän aikana.

Mihin korkkia käytetään?

Korkki on mielenkiintoinen materiaali, koska sitä voidaan käyttää moniin erilaisiin asioihin. Norjassa monet tunnistavat korkkipysäyt kopista, ruskeista ilmoitustauluista ja pannunalusista, mutta korkkia voidaan käyttää paljon enemmän kuin niitä – ja kiinnostus korkkiin on kasvanut viime vuosina. Maailmankuulussa Sagrada Familia -kirkossa Barcelonassa on korkkilattiat. Gaudi valitsi korkin muun muassa hyvän akustiikan luomiseksi. Korkki voittaa yhä enemmän jalansijaa myös modernissa rakentamisessa. Uudet tuotantomahdollisuudet ovat mahdollistaneet korkin muistuttamisen puusta, kuten tammesta ja pähkinästä, joten korkki on jälleen houkutteleva materiaali uusiin rakennuksiin, kuten lattiamateriaaliin. Myös NASA:ssa on huomattu korkki, jota käytetään suojaamaan tulta ja jäätä vastaan.

Kestävät korkin avainnauhat ja rannekorut

Ikast Etiketillä on ilo tarjota hienoja korkki avainnauhoja ja korkki rannekoruja osana kestävää tuotevalikoimaamme. Korkkituotteet ovat todella hienoja ja erottuvat massasta rannekorujen ja avainnauhojen joukossa. Ne ovat myös erittäin kestäviä, ja korkkiavainnauha vain paranee käytön myötä. Voit tietysti valita turvallisesti myös korkkiranekorun käyttörannekkeeksi. Ne ovat erittäin kestäviä, eikä sinun tarvitse huolehtia turvallisuudesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.