UKK

Mikä on Tyvek®?

Paperiset rannekkeet on sama kuin Tyvek-ranneke. Mutta mikä Tyvek oikein on? Vaikka kutsummekin suosittuja rannekkeitamme paperirannekkeiksi, ne eivät ole paperia, vaan älykkäästä materiaalista valmistettuja Tyvek-rannekkeita.

Tyvek-ranneke on edullinen ja toimiva pääsynvalvontaranneke, jota on helppo painaa. Siksi se on erittäin suosittu ranneke pääsynvalvontaan. Ikast Etiketillä se on yleensä myydyin ranneke vuosittain. Voit myös saada Tyvek-rannekkeet RFID-levyllä.

Tyvek on erittäin vaikea repiä rikki, mutta se on helppo leikata tai leikata auki.

Tyvek-ranneke on vakiona painettu mustalla painatuksella. Paino- ja painatustekniikan kehitys on kuitenkin mahdollistanut digitaalisen painatuksen. Se maksaa hieman enemmän, mutta ero on huomattavasti vähentynyt.

Jos aiot käyttää useita värejä, ja jos niitä on alle 1000 kpl, voi olla kuitenkin halvempaa painaa se kangasrannekkeeseen. Kysy meiltä hinnoista.

Mistä Tyvek on valmistettu?

Tyvek on rekisteröity tavaramerkki Yhdysvaltalaiselta listatulta yritykseltä DuPontilta, joka on kehittänyt useita innovatiivisia tuotteita ja parantanut monia eri teollisuudenaloja maailmanlaajuisesti.

Tyvek on non-woven (ei-kudottu) materiaali, joka on valmistettu polypropeenista keino- ja painamistekniikalla lämpöä ja painetta käyttäen. Se keksittiin “löydettiin” vuonna 1955 DuPontin laboratoriossa älykäs materiaali, joka on noin 8 kertaa vahvempi kuin ihmisen hiukset.

Tyvekilla on joitakin hyviä ominaisuuksia, ja sitä käytetään muun muassa talojen eristämiseen ja aluskattoihin, lääketeollisuudessa pakkausmateriaalina, kirjekuorina, joulupuumerkkeinä (huomaa usein niiden ympärille laitettu merkki – puun ympärille), suojahaalareissa jne.

Tietoja:

  • Tyvek on erittäin kevyt materiaali ja painaa hyvin vähän.
  • Tyvek on luokan 1 palonesto, mikä on yksi parhaista luokituksista tulen leviämisen estämiseksi.
  • Tyvek on kemikaalikestävä ja voidaan käyttää suojahaalareissa, kuten kokonaan peittävissä haalareissa. Se on mitoiltaan vakaa (yhtä vahva joka suuntaan), pH-neutraali ja erittäin kestävä.
  • Tyvek ei ole paperia eikä kudosta.
  • Tyvek on 100% kierrätettävää.
  • Vesihöyry voi kulkea Tyvekin läpi, mutta ei nestemäistä vettä. Tämä tekee materiaalista hengittävän samalla kun se on vedenkestävä. Siksi se on edelleen mukava pitää muutaman päivän festivaalien ajan ilman, että iho alla tuntuu tukkoiselta ja kostelta – ja toisin kuin paperi, ranneke ei liukene sateen tai käsienpesun jälkeen.

Kestävä kehitys:

Vaikka Tyvekille voi kirjoittaa ja painaa, sitä ei voi kierrättää paperin kanssa. Se on muovia, joka on hävitettävä muovin kanssa, jotta se voidaan kierrättää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.