NIMILAPUT, TARRAT, UKK

Jalkineiden nimilaput

Jos sinulla on lapsia, tiedät varmasti sen tunteen, kun seisot päiväkodin eteisessä ja ympärillä on sekava kasa kenkiä ja saappaita. Kaikki koko 25, kurassa peittyneinä. Jos ne olisivat puhtaita, voisit ehkä erottaa etsimäsi parin, mutta kun kello on “nyt on aika lähteä”, vanhemmuus eteisessä muuttuu yhtäkkiä hieman sekavaksi. Onneksi sinun tarvitsee löytää vain yhdet saappaat. Ajattelepa kuinka haastavaa se on leikkikentälle kutsuvan 25 lapsen pukea. Onneksi voit helpottaa sekä omaa että päiväkodin henkilökunnan elämää. Vastaus on nimilaput! Nimilaput ovat pieniä pehmeitä tarralappuja, jotka kiinnitetään vaatteisiin ja jalkineisiin.

Nimilapuissa ei ole laminointia. Tämä tarkoittaa, että ne sopivat hyvin vaatteisiin. Kengissä voi kuitenkin olla hyödyllistä valita laminoitu tarra. Vinyyliin laminoitavat tarralehdet ovat erittäin kestäviä, ja olen itse testannut muutamia tarroja, jotka olin liimannut kenkieni pohjiin. Et olisi voinut nähdä tarralehdestä, että kävelin kengissäni joka päivä, eikä liima irronnut.

Nimilappujen kiinnittäminen jalkineisiin

Varmista, että kengät ovat kuivat ja puhtaat, kun kiinnität nimilaput niihin. Kun kiinnität nimilappuja jalkineisiin, on tärkeää löytää tasainen pinta, johon nimilappu kiinnittyy hyvin. Villa ja karkeat tekstiilit voivat vaikeuttaa nimilapun asianmukaista kiinnittämistä. Alla olevista kuvista näet, miten olen sijoittanut nimilaput erityyppisiin jalkineisiin. Sandaalissa olen asettanut nimilapun kengän pohjan sisään. Sinikeltaisissa lenkkareissa olen laittanut nimilapun kengän kielekkeeseen. Kumisaappaisiin voit kiinnittää nimilaput sekä saappaan varren sisä- että ulkopuolelle.

Kun nimi on kumisaappaan varren ulkopuolella, lapsen on erittäin helppo tunnistaa omat kumisaappaansa. Nimilappu pysyy hyvin kiinni sileällä kumipinnalla, eikä kitkaa jalan ja nimilapun välillä ole. Joissakin kengissä on etiketti, ihan kuten vaatteissa. Tähän voi myös kiinnittää nimilapun.

Auta lasta erottamaan oikea ja vasen jalka

Jos lapsesi usein sekoittaa kengät, voit helposti auttaa häntä saamaan kengät oikein päin.

Tee tarra kuvafiguurilla. Kun saat tarran, leikkaa tarra kahteen osaan. Aseta kumpikin osa kenkiin niin, että tarra muodostuu “kokonaiseksi” kun kengät ovat oikein päin.

Voit myös tilata kaksi tarraa, joissa on oikea ja vasen jalka. Aseta tarrat kenkiin niin, että lapsi voi katsoa jalkojaan ja helpommin tunnistaa, mikä kenkä menee millekin jalalle.

Muista merkitä myös sisätossut

Sisätossut voivat helposti kadota päiväkodissa. Pienemmät lapset saattavat pitää niiden riisumista hauskana, kun taas vanhemmat lapset voivat heittää ne pois satunnaisiin paikkoihin, kun niihin tulee kuuma. Selkeästi nimellä merkittyinä on aina helppo tunnistaa tossut ja saada ne jalkaan uudelleen. Alla näet parin tossuja silitettävien merkkien kanssa. Nimilaput irtoavat helposti, jos niitä liimataan villaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.