LUOVA, OMPELU

Lasten kanssa pääsiäiskoristeiden tekeminen

Söpöjä pääsiäismunia, jotka voit tehdä lasten kanssa

On mukavaa tehdä pääsiäiskoristeita yhdessä lasten tai lastenlasten kanssa.

Tarvitset näitä:

  • Kartonki – käytin vanhan lehden etusivua
  • Sakset
  • Liimaa, esim. liimastifti
  • Kangasjämät
  • Kirjontalankaa tai lankaa
  • Paksu terävä neula
  • Tunnisteet Ikast Etiketistä

Suorituskyky:

Piirrä itse munanmuotoinen malli tai tulosta mallit meiltä. Leikkaa haluamasi malli(-t) irti.

Piirrä mallin ääriviiva kartonkipaperille. Leikkaa munanmuotoinen kuva. Etsi tai leikkaa kankaanpala, joka sopii malliin. Kangasjämän on oltava suurempi kuin muna.

Liimaa koko pinta. Aseta kangas kartonkipaperin päälle ja paina hyvin. Tee samoin toiselle puolelle. Kun liima on kuivunut, voit leikata ylimääräisen kankaan pois. Nyt sinulla on hieno muna.

Nyt ompelen reunaan. Valitse esimerkiksi kontrastiväri tai valitse jokin kankaan väreistä. Olen ompelemassa raskain pistoin, mikä antaa erittäin hienon efektin ja “kehystää” munan. On hyvä tehdä reikiä munaan ennen ompelua. Se helpottaa myös lapsen ompelua.

Lopuksi laitoin tunnisteet toiseen pääsiäismunaan tekstillä “Handmade” toisella puolella ja “I Love You” toisella. Tämä antaa munille lisää viimeistelyä, jotta niitä voi käyttää pääsiäislahjana.

Tee lisää erikokoisia munia ja ripusta ne risun päälle tai ikkunaan. Voit myös koristella munat tussilla, liimata nappeja tai koristella ne juuri haluamallasi tavalla.

Kiinnitä tarvittaessa nimitarrat lapsen tekemiin pääsiäismuniin. Näin tunnistat myös lapsen pääsiäismunat vuosien kuluttua.

Kokeile tanskalaista perinnettä: “gækkebrev”

Jos haluat tehdä pääsiäiskoristeita lasten tai lastenlasten kanssa, voit kokeilla tanskalaista perinnettä ja leikata “gækkebrevin”.

Gækkebrev on kaunis paperileikkaus. Lähettäjä kirjoittaa pienen lorun tai runon paperileikkeelle. Sen sijaan, että kirjoittaisit lähettäjän nimen, kirjoita pisteitä. Jos nimi on Anna, kirjoita neljä pistettä. Täältä voit katsoa esimerkin siitä, miten leikkaat gækkebrevin.

Tanskassa lähetämme kevään ensimmäisen kukkien, lumikellon, mukana gækkebreviä. Gækkebrevin nimi tulee lumikellosta. “Ajaa gæk” jotakuta vastaan tarkoittaa harhauttamista tai kiusantekoa.

Valmiin gækkebrevin lähetetään tai toimitetaan isovanhemmille, vanhemmille tai ystäville heidän postilaatikkoon. Heidän ei pitäisi tietää, mistä se tulee. Jos vastaanottaja arvaa, että gækkebrevin lähetti olet sinä, sinun pitää antaa hänelle pääsiäismuna. Mutta jos kukaan ei arvaa, että se on sinun, sinun on paljastettava itsesi pääsiäisenä. Silloin vastaanottajan pitää antaa sinulle pääsiäismuna.

Suunnittele hienot tarrat gækkebreviin Ikast Etiketissä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.