LUOVA

Joululahjaideoita: itsetehtyjä hienoja lahjoja

Aikaisemmin oli varsin yleistä tehdä omia joululahjoja – ja miksi ei ottaisi tätä perinnettä uudelleen käyttöön? Ajassa, jolloin juuri “aika” on niukkaa, ei varmaankaan ole suurempaa rakkaudentunnustusta kuin käyttää aikaa ja hyviä ajatuksia läheisten ja ystävien henkilökohtaisten lahjojen tekemiseen.

Saippuaa ja vartalokuorintaa

Voit löytää monenlaisia ohjeita kuorintaan netistä, esimerkiksi täältä: https://www.healthline.com/health/skin/diy-body-scrub. Suurimmassa osassa lähdeviitteissä on samat perusaineosat (manteliöljy ja sokeri), jonka jälkeen voit muokata niitä itse eri tuoksuilla, kuten laventeli, vanilja, inkivääri, minttu, sitruuna tai kahvi. Kokeile erilaisia reseptejä ja löydä itse miellyttävä ohje ennen kuin teet kuorintaa perheelle ja ystäville.

Kun olet tehnyt hyvän määrän kuorintaa, se voidaan laittaa purkkeihin. Voit hyvin käyttää vanhoja hillopurkkeja. Tietysti purkkien tulee olla puhtaita sekä sisältä että ulkoa. Jos niissä on jäämiä vanhoista etiketeistä, varmista että poistat ne kokonaan. Pese purkit hyvin sisäpuolelta astianpesuaineella. Heti ennen kuin täytät kuorinnan purkkeihin, kannattaa kaataa kiehuvaa vettä niin purkkeille kuin kannillekin. Vältä koskemasta purkkiin liikaa, niin sinulla on hyvä lähtökohta täyttää kuorinta täysin puhtaaseen purkkiin. Voit myös huuhdella purkit alkoholilla desinfioidaksesi ne.

Hienot lasit hienoilla etiketeillä

Viimeisenä silauksena kuorintapurkeilla tietysti täytyy olla hieno etiketti. Voit suunnitella omia tarrat Ikast Etiketillä. Laita etiketti sekä kannen että itse purkin päälle. Olemme tehneet esimerkkejä etiketeistä, joissa on kaunis kukkaköynnös ja hyvin yksinkertainen teksti, joka kuvailee sisältöä.

Käsin tehdyt saippuat

Käsin tehdyt saippuat ovat koristeellisia, ja saippua voi tuoksua juuri sellaiselta kuin haluat. Kiinteän saippuan etuna on, että säästät muovipakkaukselta vaihtamalla nestemäisen käsisaippuan saippuapaloihin. Omaa saippuaa ei ole vaikeaa tehdä, ja netissä on useita ohjeita saippuan valmistamiseen resepteineen. Se mikä tekee saippuasta hauskan sekä valmistaa että vastaanottaa, on kun kokeilet lisätä siihen tuoksuja, värejä, jyviä, kimallusta tai piilottaa siihen lelun. Voit myös leimata saippuan tai valaa sen hauskoihin muotoihin.

Henkilökohtainen paketointi

Ensimmäisessä kuvassa vasemmalta olemme taitelleet revityn raidallisen paperin saippuan ympärille. Lopuksi paperi kiinnitetään hienolla paketointitarrat.

VINKKI: Iso palanen käsisaippuaa voi ajan myötä likaantua hieman. Joten varo, että saippuapalat eivät ole liian suuria.

Jos ompelet vaatteita, huiveja tai jotain muuta perheelle ja ystäville, täytyy tietenkin laittaa niihin labels. Voit tilata omat kudotut tuotemerkit vaatteisiin Ikast Etiketiltä, jotka voit ompele vaatteisiin. Voit myös koristella vaatteita nimillä tai hienoilla kuvituksilla tekemällä omat silitettävät merkinnät.

Alla olevissa kuvissa voit saada inspiraatiota muihin itse tehtyihin joululahjoihin omilla tee omat keneltä-kenelle -tarrasi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.