LUOVA

Auta lastasi aloittamaan koulu: hyviä neuvoja koulun alkuun

Pakkaa reppu ja penaali

Kenties tarvitaan uusi reppu koulun alkaessa. Jos ei, voit antaa vanhalle repulle hyvän puhdistuksen, laittaa siihen uuden nimilapun ja varmistaa, että penaalissa olevat tarvikkeet ovat kunnossa.

Muista merkitä nimellä:

  • Vaatteet, ulkovaatteet ja kengät. Tässä on hyvä käyttää nimitarrat. Ikast Etiketin pienet yleiskäyttöiset tarrojen nimikointitarvikkeet sopivat hyvin vaatteisiin, mutta niitä voi kiinnittää myös kirjojen, leikkien ja eväsrasioitten ulkopuolelle.
  • Värikyniä, tussia ja muita penaalissa olevia tarvikkeita, jotka eivät ole halpoja, joten muista merkitä ne nimellä. Voit hyvin käyttää nimilappuja.
  • Kirjat ja vihot.

Muista merkitä nimilapuilla myös potkulaudat, pyörät, kypärät ja vaihtovaatteet. Suosittelemme aina kiinnittämään nimilaput tuotemerkit vaatteiden sisäpuolelle, jotta ne eivät irtoa käytössä. Vaihtoehtoisesti voit käyttää silitettävät, jotka voit silitys niitä minne tahansa suoraan vaatteeseen.

Hallitse nukkumaanmenoajat ja harjoittele aamuisin heräämistä

Ei ole mitään parempaa kuin pitkät valoisat kesäillat ilman nukkumaanmenoaikaa ja aamun herätyskelloa. Mutta jossain vaiheessa arki palaa taas, ja herätyskello täytyy asettaa. Jotta lasten ei olisi liian vaikea herätä aamuisin, kannattaa saada unirytmi kohdalleen ennen koulun alkua. 

Valokuvan otti KoolShooters sivustolla Pexels: https://www.pexels.com/da-dk/foto/gul-sodt-argang-tid-6976596/

Kenen kanssa lapsesi menee kouluun

Kun lapsesi aloittaa koulun ensimmäistä kertaa tai siirtyy seuraavalle luokalle, hän tapaa yleensä uusia ystäviä. Kouluviestintäalustalla on varmasti luokkalista, josta voit nähdä, kenen kanssa lapsesi menee samaan luokkaan. Se voi antaa lapselle turvallisuutta tietää, ketä hän tapaa kesäloman jälkeen. Ehkä te ehditte sopia leikkitreffit yhden tai useamman luokkakaverin kanssa ennen loman päättymistä?

Uusia oppiaineita?

Onko lapsesi aloittamassa koulunsa ensi kertaa. Vai onko hän käynyt koulua useamman vuoden? Joka tapauksessa voi olla hyvä keskustella lapsen kanssa siitä, mitä uusia oppiaineita hänellä on ja mistä ne käsittelevät. Muista jättää omat kokemuksesi ja mielipiteesi sivuun. Joten vaikka et pitänyt fysiikasta ja kemiasta ala-asteella, jätä se huomioimatta ja anna lapsen olla utelias uusista oppiaineista. On todennäköistä, että paljon on tapahtunut siitä lähtien kun itse kävit koulua.

Valokuvat otti Bich Tran sivustolla Pexels: https://www.pexels.com/da-dk/foto/notesbog-skrive-skole-datoer-913116/

Mitä eväslaatikkoon pitää laittaa?

Jotkut vanhemmat rakastavat tehdä eväsleipiä, kun taas toiset voisivat pärjätä ilman niitä. Mutta nyt on jälleen aika tummissa leivissä salamissa tai maksamakkarassa. Mutta jotta sama täyte ei olisi joka päivä, voit pyytää lapsia tekemään toiveita eväiden suhteen syksyyn asti. Tee lista toiveista, josta voit lähteä liikkeelle, kun arki alkaa ja inspiraatio on hukassa. Muista nimet eväslaatikoissa ja juomapulloissa. Voit tehdä isoja itsekiinnittyviä tarrat omalla kuviolla ja tekstillä, jotka voi myös pestä astianpesukoneessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.