UKK

Vaatemerkintä hoitokodeissa

Jos olet tilanteessa, jossa läheisesi joutuu muuttamaan hoitokotiin, voi olla paljon tunteita ja käytännön asioita hoidettavana. Monet hoitokodit haluavat, että asukkailla on nimi vaatteissaan, jotta oikea omistaja on helppo löytää, jos pusero jää yleisiin tiloihin tai kun vaatteet pestään. Nimetyn vaatteen avulla voit myös auttaa läheistäsi, jos hän ei enää muista hyvin, mutta pystyy edelleen lukemaan ja tunnistamaan omat tavaransa, jos ne on merkitty nimellä.

Tämä artikkeli auttaa sinua valitsemaan oikeat nimilaput hoitokotiin.

Silitysmerkit

Silitettävät ovat erittäin käteviä käytettäväksi hoitokodeissa, koska ne kestävät pesua korkeassa lämpötilassa. On hyvä tietää, että merkit pysyvät hyvin kiinni, kun joku muu pesee vaatteet. Tarvitsetko nimilappuja sukkiin ja alusvaatteisiin, suosittelemme käyttämään silitysmerkkejä. Silitysmerkit toimivat myös hyvin lakanoiden, peittojen ja muiden vastaavien kanssa, jotka pestään yhteisessä pesulassa. On totta, että koko vaatevaraston merkitseminen silitysmerkeillä vie aikaa, mutta kun olet kerran aloittanut, homma etenee nopeasti.

Niminauhat

Jos haluat klassisemman ratkaisun, niminauhat ovat erittäin hyvä vaihtoehto. Niminauhat ommellaan kiinni vaatteisiin ja niissä on sama laatu kuin vaatteissa olevissa nimilaput tekstiileihin, joita ostat. Jos nauhat on ommeltu hyvin kiinni, ei ole riskiä niiden irtoamisesta. Vaatteita, joissa on niminauhoja, voi pestä huoletta korkeassa lämpötilassa. Niminauhojen haittapuoli on se, että niiden ompelu voi kestää kauan, kun niitä laitetaan koko vaatekaappiin.

Nimilaput

Suosituimmat nimimerkkityypit ovat nimilappumme. Nimitarrat ovat suosittuja lapsiperheissä, koska ne ovat erittäin helppoja ja nopeita kiinnittää vaatteisiin. Nimilaput toimivat kuin tarroja. Ne vain kiinnitetään vaatteeseen kudotut tuotemerkit vaatteisiin avulla. Nimilaput sopivat parhaiten vaatteisiin, jotka pestään 30 asteessa.

Nimilaput sopivat myös kävelykeppiin, silmälasikoteloon, kirjoihin, matkapuhelimeen, turvahälyttimeen, tohveleihin, ristikkoon, suurennuslasiin ja muihin esineisiin, jotka vanhus ottaa mukaansa hoitokodille.

Nimikirjat

Jos haluat tavallisen tarran, jossa on vahvempi kalvo kuin nimilapuissa, löydät myös laajan valikoiman tarrat Ikast Etiketilta, jotka ovat erittäin käyttökelpoisia hoitokodeissa. Tarroja voi pestä astianpesukoneessa, joten voit helposti kiinnittää ne mukeihin, lautasille, vesipulloihin tai muihin henkilökohtaisiin esineisiin, joita et halua jakaa muiden kanssa.

VINKKI: Voit valita, kirjoitatko nimen, puhelinnumeron, huoneen numeron tai jotain muuta nimilappuihin Ikast Etiketilta tilatessasi. Jos olet epävarma siitä, mikä sopii parhaiten, kysy hoitokodilta.

Työskenteletkö hoitokodissa?

Jos sinulla on kysyttävää vaatteiden merkinnästä hoitokodeissa tai nimilappujen tilaamisesta hoitokoteihin, ota meihin yhteyttä sähköpostitse info@ikastetiketti.fi tai soita norjalaiseen puhelinnumeroomme: 09 4245 1417.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.