NIMILAPUT, UKK

Miten poistaa tarrat?

Merkkien poistaminen ei tarvitse olla vaikeaa. Tässä oppaassa autamme sinua poistamaan tarrat helposti. Ennen kuin aloitat tarran poistamisen, on hyvä tietää mitä materiaalia haluat poistaa tarran. Ei myöskään ole yhdentekevää, millaista tarratyyppiä haluat poistaa.

Miten poistaa vaatteiden tarrat?

Tarrat on usein ompeltu kiinni vaatteeseen. Siksi kyse on ompeleen irrottamisesta ja langoista, jotka kiinnittävät tarran vaatteeseen. Välillä vaatteen tarran kiinnittämiseen käytetyt ompeleet voivat olla hyvin pieniä. Siksi voi olla järkevää käyttää purkajaa. Työnnät purkajan pitkän terävän pään langan alle ja liikutat purkajan veitsen leikkaamaan langan poikki. Joskus riittää leikata vain muutamia lankoja ja vetää koko lanka pois. Toisinaan on tarpeen leikata useita lankoja vahingoittamatta kangasta, josta haluat poistaa tarran. Jos sinulla ei ole purkajaa, voit myös käyttää terävää saksetleikata lankoja varovasti. Voit myös yrittää katkaista langat tarran ja kankaan välillä.

Ole tietoinen siitä, että erittäin hienoilla kankailla, kuten silkillä, tarran poistaminen voi jättää pienen näkyvän reiän kankaaseen.

Miten poistaa nimilaput?

Kun poistat nimitarrat vaatteista, et tarvitse työkaluja tai muita välineitä. Nimilappu on kiinnitetty vaatteeseen tarralla ja sen voi useimmissa tapauksissa poistaa sormin tai irrottaa kynnellä.

Nimilaput, jotka ovat kiinni ruokailuvälineissä, juomapulloissa tai leluissa, voidaan poistaa samalla tavalla kuin vaatteissa. Jos kyseessä on nimilappu lasissa, voit käyttää lasiveistä poistaaksesi sen.

Miten poistaa tarrat lasista?

Kun haluat poistaa tarran lasista, paras tapa on yrittää irrottaa tarra ensin sormin ennen kuin kokeilet mitään muuta. Myymämme tarrat Ikast Etiketissä ovat vahvaa vinyylikangasta ja eivät murene samalla tavalla kuin ehkä tunnistat tarrat esimerkiksi hillopurkeista. Siksi on yleensä mahdollista poistaa tarrat lasista kokonaisena palasena. Ikast Etiketissä meillä on myös tarroja nimeltään pulloetiketit. Pullotarrat ovat laatua, jossa liima ei ole yhtä vahva kuin vinyyli-tarroissamme. Lisäksi pullotarralla ei ole samaa voimakasta vinyyli-pintaa vaan mattapapereista pintaa. Se sopii erittäin hyvin etiketiksi viinipulloille, gini-pulloille, olutpulloille tai muille pulloille, joille haluat antaa siistin ulkonäön. Jos tiedät etukäteen, että sinun täytyy pystyä poistamaan tarra uudelleen, suosittelemme aina ostamaan pullotarroja.

Voit käyttää lasiveistä poistaaksesi vahvasti liimautuneen tarran. Voit myös yrittää irrottaa tarran hiustenkuivaajalla, jos tarra on tiukasti kiinni. Jos laitat lasin jäänteet tarrasta astianpesukoneeseen poistamatta tarraa kokonaan, saatat altistaa tarrale ulkona edelleen kovan kuumuuden, mikä voi polttaa tarraa entistä tiukemmin kiinni. Siksi on parasta yrittää poistaa liima kokonaan ennen kuin peset lasia astianpesukoneessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.