LUOVA

Vuoden pakettikalenterin paketointi

Joulu tulee nopeasti, ja kun pääsemme joulukuun 1. päivään, pakettikalenterin on oltava valmis. Usein vielä aikaisemmin, jos annat adventtilahjoja. Silloin joulukalenterin pitäisi olla valmiina jo marraskuun lopussa. Mitä jokainen pakettikalenteri pitäisi sisältää, jätämme täysin sinulle. Mutta tässä blogikirjoituksessa saat inspiraatiota siihen, miten voit paketoida lahjat.

Ommelletut kierrätyskankaasta valmistetut pussit

Voit itse ommella hienoja pusseja käyttölahjakalenteriin, joita voit käyttää vuosi toisensa jälkeen. Etsi kangasta kirpputorilta, josta voit ommella pussit. Ehkä löydät joulupöytäliinan tai muuta jouluista kangasta, joka sopii hyvin. Kahvisäkki (juuttisäkki) sopii myös hyvin pienen “joulunauhan” pussien ompeluun. Voit räätälöidä pusseja ompelemalla nimikointinauhat lahjapusseihin. Tee pusseja eri kokoisina, jotta niihin mahtuu erikokoisia lahjoja. Voit ommella numeroita pusseihin, mutta voit myös tehdä pieniä pahvisia numeroita, joita voit sitoa pusseihin niitä sulkiessasi.

Käytä kierrätyspaperia

Marras- ja joulukuu ovat täynnä joulun värejä ja motiiveja sanomalehdissä ja mainoksissa – joulukin alkaa usein jo lokakuussa. Tämä on hyvä tilaisuus löytää mainospaperia, jossa on sopiva joulutunnelma.

Saat luotua yhtenäisyyden ja antaa lahjalle persoonallisuutta suunnittellessasi omia tarrat, joita laitat pakettikalenterin lahjojen päälle. Jos tilaat 24 samanlaista tarraa, voit kirjoittaa numerot tarrat käsin. Voit myös tilata numerotarroja, joita liität lahjojen vieressä oleviin tarroihin.

Käytä wc-paperirullia

Jos annat enimmäkseen pieniä lahjoja, voit käyttää wc-paperirullia paketointiin. Laita lahja tyhjään wc-paperirullaan ja taita molemmat päät yhteen. Sido wc-paperirulla kiinni nauhalla. Tee tarroja paketointiin, joita kiinnität rullien ulkopuolelle. Tarroihin voit kirjoittaa esimerkiksi: “Henkilön nimi” julenissalta/äidiltä/isältä jne. Voit koristella 24 pientä söpöä pakettia helmikoristeilla, nauhoilla, sokeritangoilla, sydämillä jne., jos haluat enemmän koristeita.

Älä unohda joulusukkaa

Haluatko mieluummin välttää 24 lahjan paketoimista (kerro tämä luku niiden pakettikalenterien lukumäärällä, jotka aiot tehdä)? Siinä tapauksessa voit jättää lahjapaperin pois ja laittaa lahjan suoraan joulusukkaan. Se on ympäristöystävällisempää ja säästää sinulta myös rahaa ja aikaa. Ompele tai osta kaunis joulusukka, jota voit käyttää vuosi toisensa jälkeen. On niin mukavaa kaivaa esiin sama vanha joulusukka.

Mutta: lahjat ilman pakkausta toimivat parhaiten, jos asut lahjan saajan kanssa – ja muistat laittaa uuden lahjan sukkaan (sukkiin) joka päivä. Ellei sinulla ole mahdollisuutta liittoutua jonkun toisen taloudessa, jossa lahjat annetaan.

Muita ideoita paketointiin

Jos haluat antaa joulutähden (eli kauniin punaisen joulukukan) lahjana, voit kääriä muoviruukun ruskeaan paperiin. Voit kiinnittää kauniit tarrat kukka-asetelmiin ulkopuolelle rakkaan tervehdyksen kera.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.